И Левски отнесе Спартак (Плевен)

Възпитаниците на Тити Папазов разгромиха Спартак насред Плевен

Плевенският Спартак допусна пета поредна загуба в Националната баскетболна лига за мъже. Възпитаниците на Илия Станков очаквано бяха победени от гостуващия в зала "Балканстрой" отбор на Левски в среща от 6-ия кръг, пише plevensport.eu.

Воденият от Тити Папазов тим очаквано разгроми плевенчани с 96:72 (50:34). Шампионите имаха тотално надмощие в мача, като в един момент дори водеха с цели 36 точки разлика. Васил Александров беше най-добър за домакините, като записа 15 точки, а с по 14 се отчетоха Милен Захариев, който добави и 8 асистенции и 7 борби, и Михаил Танев. Петима баскетболисти на Левски завършиха с двуцифрен точков актив, като най-резултатен стана Димитър Димитров с 19. Гостите решиха изхода на срещата още след първите 10 минути, след които вече имаха аванс от 15 точки - 27:12.

През втората и третата част разликата се движеше между 15 и 20 точки, но в края на третата четвъртина дори набъбна на 26 - 82:56. Левскарите продължиха да мачкат плевенските баскетболисти и през последната част, като след серия от 10:0 разгромът беше пълен - 36 в повече за софиянци. До края Спартак взе инициативата и успя да намали преднината и да избегне пълния резил на собствен терен.

В следващия кръг на Спартак предстои гостуване в Бургас на местния Черноморец в среща на аутсайдерите в първенството. До момента и двата отбора нямат победа, като плевенчани заемат предпоследното осмо място в подреждането, а бургазлии са последни, поради по-лоша точкова разлика. Двубоят ще се състои на 22 ноември (събота) от 17.00 часа в зала "Бойчо Брънзов" в морския град.