Плевенски наркодилър се разкая в съда, размина се със затвор

Условна присъда и 2500 лева глоба за дилър на наркотици

На 20 ноември 2014 г., в открито съдебно заседание, състав на Плевенски окръжен съд одобри постигнато между Окръжна прокуратура – Плевен, защитника на обвиняемия. и обвиняемия А.И.П. споразумение, по силата на което А.И.П. се признава за виновен в това, че на 14 август 2014 г. в Плевен, държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества, а именно амфетамин с общо тегло 11.931 гр. на обща стойност 357.93 лева.

Страните приели, че по делото са налице многобройни смекчаващи отговорността обстоятелства по отношение на обвиняемия А. И. П., а именно признава вината си, разкайва се и съжалява за стореното, добро процесуално поведение по време на предварителното производство, не представлява голяма обществена опасност, няма нанесени от престъплението имуществени вреди, осъждан-реабилитиран по право.

Заради всичко това  страните постигнали съгласие да му бъде наложено наказание лишаване от свобода за година  и десет месеца, като изпълнението на присъдата е отложено с тригодишен изпитателен срок. Наркодилърът ще трябва да заплати и 2500 лева глоба в полза на държавата и разноските по делото, информира пресцентърът на съда.

Обвиняемият А. И. П. е декларирал, че е съгласен със съдържанието на споразумението, признава се за виновен, разбира последиците от същото, отказва се от съдебно разглеждане на делото по общия ред и подписва доброволно споразумението.