Розата на Цвети вече е в България, пое към стотици хора

Красотата на розата ще напомня за любовта на Цвети и Влади, за безсмислената смърт на децата, загинали край град Луковит

Розата на Цвети - "Цветелина Романтика" вече е в България. Стотици коренчета поеха към своите нови собственици на територията на цялата страна, информира Галя Горанова - майка на едно от загиналите деца в зловещата катастрофа край Луковит.

"Стотици адреси, стотици хора, които ще засадят и отгледат с любов и нежност растенията, а през месец май - точно когато се навършва една година от ужасната гибел на децата ни, ще видят прекрасните й цветове. На фона на мъката и опустошението в душите ни ще се роди уникално малиново-червено сияние в толкова градини.", споделя Галя Горанова на сайта spravedlivost.eu.

Красотата на розата ще напомня за любовта на Цвети и Влади, за безсмислената смърт на децата, загинали на пети май 2014 г. край град Луковит - Владислав Горанов, Николай Менков и Цветелина Таслакова, ще прогонва забравата и безразличието.

"Желанието ни е хората да разберат, че загиналите и осакатени деца по улиците не са безименни, анонимни, че зад тяхната гибел и страдания стоят не само милиони сълзи и окървавени от мъка сърца, но и огромна сила и енергия, с която може да се твори красота. Само така ще се случи промяна към по- добро. Това е начина справедливостта да докуцука и докосне душите на всички, които я чакат.", казва още майката на Влади.

"Към младите ни приятели - приятелите на нашите деца, които са обезверени и покрусени от станалото и ставащото: Мили деца, отгледайте розата на Цвети, погрижете се за нея, а през пролетта се зарадвайте на прекрасните й цветове. Нека всеки поглед към розата ви напомня не само за изгубените ви любими хора, но и за това, че любовта е вечна, че за вас не всичко е изгубено, че вече всичко е във ваши ръце. За нас ще бъде огромна радост онези стотици хора, които  ще получат розите, през следващата година да ни изпратят снимки на своите "Цветелини" - живи и прекрасни, каквито бяха и децата ни.", завършва Галя Горанова.