Далаклиев: Имам талант и опит, които ще ми помогнат за Рио 2016

"Имам всичко, няма как да завиждам на някой друг", сподели Детелин Далаклиев в ефира на Би Ти Ви

"Имах нужда от почивка. От 2000-ата година натрупах известна умора. Постоянно по лагери с националния отбор, не е леко.", сподели Детелин Далаклиев за близо едногодишното си отсъствие от ринга, през което пък се появи книгата "Никога не се предавай: Историята на Детелин Далаклиев".

Припомняме, че преди десетина дни той триумфира на Държавното по бокс в Добрич по категоричен начин.

"За мен са важни състезанията навън. Радвам се от успеха на национално ниво, но за мен са по-важни международните стъпала.", коментира световният шампион от Милано 2009. Той изрази задоволство и от това, че отново ще бъде част от профи сериите по бокс.

"Гледах мача на Кубрат и Кличко. Излезе момчето и игра, Голяма еуфория се получи, но има много хора, които не разбират от бокс и коментират. Такива мачове тежат много, защото всички очакват нещо.", сподели Далаклиев.

"Имам таланта и опита да успея в Рио. Когато нещата са на кантар, опитът си казва своето. Мисля, че това ще ми е от полза и ще се справя.", коментира Детелин.

"Световната титла ме промени, но не беше много към положително. След това кариерата ми тръгна надолу, не можех да си го обясня. А тренирах още повече.", откровен бе плеенчанинът със зрителите на Би Ти Ви.

"Имам всичко, няма как да завиждам на някой друг. Да сме живи и здрави, имам хубаво семейство, световен шампион съм... Никога не парадирам с тези неща, но истината е, че в България хората сами си вредим.", завърши шампионът.