Плевенчанка ще играе в основния кръг на ШЛ по хандбал

Елизабет Оморегие ще играе в основния кръг на 12-те най-силни отбора в Шампионската лига по хандбал за жени

Лиза Оморегие наниза поредните си четири попадения в груповата фаза на Шампионската лига по хандбал за жени. В последния кръг в предварителна група "А" отборът на плевечанката, Крим Меркатор (Словения) загуби от Лайпциг (Германия) с 31:35 (17:18) и с 4 точки завърши на трето място. Това дава право на тима от Любляна да продължи в следващия етап на турнира, където се класират първите три отбора от четирите групи. Тъмнокожата плевенска перла има вече цели 18 попадения в най-силното състезание в Европа и с играта си продължава да впечатлява редица хандбални специалисти.

Plevensport.eu припомня, че плевенчанката с нигерийски корени ще навърши 18 години на 29 декември, като независимо от крехката й възраст тя прави много силен дебютен сезон за новия си словенски отбор.

В крайното класиране на група "А" първи е руският Динамо с 9 точки, пред Лайпциг с 8, Крим с 4 и Хипо (Австрия) - с 3 пункта. В следващия етап на женската Шампионска лига отборите ще бъдат разпределени в нови две групи от по 6 тима, като се запазват резултатите между класиралите се състави. Словенският хандбален тим попадна в група 1, заедно с досегашните си противници Динамо и Лайпциг, както и с Будочност (Черна гора), Вардар (Македония) и Тюрингер (Германия).

Крим Меркатор влиза в новата група с актив от 2 точки, което му отрежда петото място. Води Будочност със 7, следван от Динамо с 6 и Лайпциг с 4 точки. Двубоите от тази фаза на турнира ще се проведат през февруари и март следващата година, като за четвъртфиналите се класират първите четири отбора от групата.