Ралица Добрева уважи 80-годишнината на Военен клуб - Плевен

Военният клуб да отстоява позициите си на център на военно-патриотично и културно възпитание, пожела областният управител

Областният управител Ралица Добрева участва в тържественото честване на 80-годишнината от откриването на Военен клуб в Плевен.

„Той винаги е бил, освен емблематична сграда в нашия град, и център за патриотично възпитание. С разнообразните си функции на обществено средище, е заемал и заема важно място, особено в живота на плeвeнското войнство, с бляскавите за времето си офицерски балове. Но през всичките години на съществуването си, и до днес, Военният клуб е използван твърде много и от цивилното население на града”, заяви в словото си областният управител. Определи ролята му в днешно време като притегателен център за провеждане на различни мероприятия, не само от военнослужещите от гарнизона.

„С многобройните си културни изяви, концерти, школи, художествени състави и клубове по интереси, вие привличате хора с различни интереси и на различна възраст. Пожелавам ви още много години да работите усърдно, за да продължи Военният клуб да бъде център на военно-патриотично и културно възпитание, не само на военнослужещите и техните семейства, но и на ветераните, офицерите от запаса и на гражданите”, каза в приветствието си Ралица Добрева.