Плевенчани ще се борят за най-дългото хоро на Нова година

Пореден опит за гражданите да влязат в рекордите на "Гинес"

Празнично посрещане на Новата 2015 година на площад „Възраждане” отново подготвя Община Плевен. Точно в първите минути на идната година танцьорите и музикантите от Северняшкия ансамбъл и клубовете за народни танци в града ще поведат хоро с идеята то да бъде най-голямото плевенско. Това ще е пореден опит и стремеж този път плевенчани да влязат в рекордите на "Гинес" за най-дългото хоро навръх Нова година.

Гостите на площада ще могат да тропнат с крак под звуците на Общинския духов оркестър. Приготвени са зрелищни представления и празнични забавления за присъстващите. Те ще могат да се насладят на изпълненията на Рок група „Криминале” и дует „Ритон”, решили да посрещнат Нова година на плевенската сцена.

Стартът е от 21.30 ч. на 31 декември като водещ ще бъде актьорът от ДКТ „Ив. Радоев” Генадий Николов. Подготвени са още много приятни изненади, а награди, разбира се, ще има за всички от сърце.

На финала на тържествената нощ небето ще се освети с празнична заря, която ще повдигне още повече празничното настроение на гражданите.