Плевен е част от проект за ново пожарно оборудване

Цената на проекта е 97 млн. лева, в него са включени Плевен и останалите големи градове

Пожарникарите в България „вече ще могат по-бързо и адекватно да преодоляват предизвикателствата, пред които се изправят ежедневно“, заяви вътрешният министър Веселин Вучков при символичното приемане на ключовете на нови 62 пожарни автомобила, закупени по Оперативна програма „Регионално развитие”. Министър Вучков подчерта, че с тази доставка на практика се задоволяват потребностите от нова пожарна техника и оборудване в 50% от пожарните служби в страната.

До момента са доставени 113 пожарни автомобила, 26 автомеханични стълби, 6 спасителни и 27 командни автомобили. Така големите и малките общини на страната ще се възползват от новите техники на пожарните автомобили, точно преди празниците, когато случаите на непредвидени палежи и инциденти са най-високи. За области като Плевен това ще е изключително нужно, предвид високия процент на пожари в околността.

Министърът изказа своето благодарение на правителства и министри, съгласили да се реализира този проект. Неговата цена е на стойност 97 млн. лева, като в него са включени ареалите на шестте най-големи града, сред които и Плевен.

На церемонията припомниха, че реализирането на проекта ще минимизира риска и щетите от големи пожари в градските зони и ще гарантира по-добра сигурност на над 5 млн. български граждани.

Представителите на производителя на пожарните автомобили заявиха, че доставената техника е проектирана и произведена в един от най-модерните заводи в света и отговаря на високи критерии за качество.