Спартак (Плевен) се подсили с Крум Дойчинов

Центърът е новото попълнение на плевенчани

Крум Дойчинов е новото име в състава на Спартак Плевен, разбра BGbasket.com. Ръководството на тима и центърът постигнаха договорка и той ще облече "бяло-синия" екип от тази седмица. Целта естествено ще е Дойчинов да помогне на отбора да напусне последната позиция в класирането и да запише няколко победи. В момента спартаклии са единствените без успех и са с баланс 0-8.

Дойчинов се завърна в България това лято и подписа с Черноморец 2014 в А група. С този тим той изигра шест мача и записа средно по 22.2 точки и 12.5 борби. Той обаче реши да напусне поради финансови проблеми в клуба и така се стигна до преминаването му в Спартак.

Преди завръщането си в България Дойчинов изкара три сезона в чужбина. През миналия сезон той беше във френската трета дивизия играейки за Енфантс ду Форез, а преди това в гръцкия ОФИ, където имаше по 9.2 точки и 6.1 борби във втора дивизия. Дойчинов има и сезон в шведския Солна Викингс със средно по 9.0 точки и 5.3 борби.

Съвсем скоро Спартак очаква развитие и около ситуацията с капитана Цветослав Острев. Той реши да напусне тима и не игра при гостуването на Ямбол, но надеждите на ръководството са той да се завърне и да продължи да носи "бяло-синия" екип.