Пътна полиция-Плевен с награда за пътна безопасност

Плевенските полицаи са със сериозни заслуги за намаление на тежките пътни инциденти

Заместник-министърът на вътрешните работи Цвятко Георгиев и зам.-министърът на транспорта Антон Гинев връчиха на победителите плакет и грамота. Това се случи по време на конкурса "Годишни награди за пътна безопасност", проведен за четвърта поредна година.

Призовете за успешни практики и инициативи по пътна безопасност се раздадоха в общо 6 категории. В категорията “Специална“ бяха отличени служителите на сектор “Пътна полиция” при ОДМВР- Плевен. Наградата им връчи зам.-министърът на вътрешните работи Цвятко Георгиев. Плевенските пътни полицаи са със сериозни заслуги за драстичното намаление на тежките пътни инциденти през отиващата си година. За 11-те месеца на 2014 година на територията на областта са регистрирани със 116 тежки пътно-транспортни произшествия. Това са общо 130 от януари до края на ноември, в сравнение със същия период на миналата година. Спасени са шест човешки живота, а ранените са със 160 по-малко.

Категорията “Инициативи за пътна безопасност от държавни институции и местни администрации” беше присъдена на районното управление в Своге. Те получиха приза от Антон Гинев-зам.-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Отличието е за проведена акция “Не си мълчи”, както и за успешни практики по обезопасяване на участъците с висока концентрация на пътно-транспортни произшествия.