Бизнес форум “Фермата” представя възможностите за развитие на земеделието

Опитът си ще споделят селскостопански производители

Успешни фермери и търговци ще споделят добри практики и проекти за бизнес развитие в земеделския сектор по време на бизнес форум „Фермата“ в Добрич. Той ще се проведе от 13,30 часа в хотел „Изида“. Бизнес форумът за успешни практики в земеделието се организира по инициатива на списание ENTERPRISE, съобщава topnovini.bg .

 Експерти от държавната администрация и финансови специалисти ще запознаят участниците с различните възможности за финансиране на собствен бизнес, ще разгледат актуални казуси и ще представят тенденциите и перспективите в сектора през 2014 година. Своя опит и практически съвети ще споделят зърнопроизводители, производители на плодове и зеленчуци и земеделци от региона.

 Основен акцент на земеделския форум ще бъдат възможностите за субсидии през новия програмен период 2014 – 2020. Експерт от отдел „Директни плащания” и специалист по „Програмата за развитие на селските райони” към Министерство на земеделието и храните ще запознаят участниците с условията и процедурите за кандидатстване по европейски програми.

 Участието във „Фермата“ за земеделски производители е безплатно.