Плевенчанин блъснал пешеходец, жали глоба от два бона

Отложиха делото за догодина

На 10 декември, състав на Плевенски окръжен съд разгледа дело, образувано по жалба от Г.Ф.Г. и Т.С.М.. против присъда на Районен съд – Плевен, с която е признат подсъдимия Г.Ф.Г. за виновен в това, че на 27.09.2013 г. по пътя в района на плевенско кръстовище, на пешеходна пътека, по непредпазливост причинил средна телесна повреда на Т.С.М.

Контузията е натъртване на левия крак – бедро, коляно и подколенница с болни кръвонасядания, излив на кръв в лявата коленна става и разкъсване на вътрешната странична ставна връзка /частично/, което наложило оперативно лечение – зашиване на разкъсването на ставната връзка и почистване на кръвната находка в коленната става, довело до трайно /за повече от 30 дни/ затруднено движение на левия долен крайник. Обвиняемият е освободен от наказателна отговорност и му е наложена административно наказание глоба в полза на държвата в размер на 2000 лева.

В съдебното заседание вчера не е даден ход на делото и същото е отложено, предвид неявяването на единия от въззивните жалбоподатели и неговия защитник, като за последния са налице уважителни причини за неявяване.

Делото е отложено за 14.01.2015 г. от 9,30 часа.