Благотворително рисуват с коледни мотиви къщичка от Коледния базар

Кирил благотворително ще нарисува къщичката и по този начин ще покаже своята подкрепа в инициативата „Коледа за Мишо”

Художникът Кирил Стоилов благотворително ще изрисува с коледни мотиви една от къщичките, в която ще бъдат разположени изработени материали от Работилницата на Дядо Коледа. Участникът в първия по рода си 3D фест, който се проведе в Благоевград това лято и създателят на знака на града върху гърба на киното, сега се включва активно в инициативата на община Благоевград в подкрепа на Мишо. Кирил благотворително ще нарисува къщичката и по този начин ще покаже своята подкрепа в инициативата „Коледа за Мишо”, младежът, който пострада при нелеп инцидент и който Благоевград подкрепя по пътя към възстановяването.

Всички, които желаят да станат част от едно различно изкуство, могат да видят арт творението днес, след 14.30 часа на къщичката, разположена срещу сградата на общината. Цялостното изображение остава в тайна до неговото завършване.

Припомняме, че тази година коледната програма и всяка инициатива на община Благоевград се провежда под мотото „Един град за едно дете. Благоевград за Мишо.Коледа е!”. Средства за лечението на ученика от Национална хуманитарна гимназия „Св.св. Кирил и Методий” Михаил Николов се събират в специално поставени кутии, както и чрез закупуване на картички. Приходите от тях ще бъдат използвани за лечението на Михаил Николов – многократен медалист на състезания по MMA и бразилско жиу-житцу, прославил нееднократно Благоевград и България. След нелеп инцидент момчето нарани гръбнака си. Колкото по-бързо бъдат събрани средствата за неговото лечение, толкова по-големи са шансовете му да бъде като нас и отново да се чувства жив.