Обвиниха плевенски даскал по рисуване в педофилия

Деца от плевенско училище обвиняват учителя си по рисуване в сексуален тормоз

Деца от плевенско училище обвиняват учителя си по рисуване в сексуален тормоз. Сигнал подава една от майките на седмокласничка, а вече повече от три месеца нито една от компетентните институциите не е решила казуса, съобщи Нова тв в свой репортаж.

Учителят Данаил Ананиев си взима болничен, а неправителствена организация започва да изготвя потресаващ доклад, в който десетки деца признават, че са обект на сексуални намеци от страна на Ананиев. Въпреки това, след изтичане на болничния му, в началото на декември Ананиев се връща в клас.

Радостина вече три месеца моли институциите да се задействат, защото дъщеря й е жертва на блудствени действия от страна на учителя по рисуване Данаил Ананиев. Радостина не е единствената майка на пострадало дете. Дъщерята на Галя също е получавала похотливи предложения.

Директорката на училището Татяна Генова твърди, че не е забелязала нищо и заяви, че трябва да бъде доказано. Така учителят Ананиев остава в училището сред децата. Той излиза в болничен и се връща на работа преди 10 дни.

Майките спират децата си от училище, а Радостина подава втора жалба до всички институции на 5 декември. Така шест дни по-късно Агенцията за закрила на детето започва проверка.

От първата жалба на Радостина минава вече трети месец. Докладът ще е готов до 10 дни, в които Ананиев със сигурност ще е в неплатен отпуск. Учителят от своя страна отрича да е отправял неприлични думи и да е опипвал момичетата.

В началото на месеца Ананиев е разпитан, а материалите вече са в прокуратурата. И докато компетентните ни органи разследват три месеца, неправителствената организация "Малки стъпки" е изготвила доклад по казуса още в края на октомври. В него психолозите са разговаряли с десетки ученици и са категорични - Ананиев е тормозил децата вербално и не само. Те препоръчват никога повече да не работи с деца.

Самият той отрече всички тези твърдения пред камерата на Нова тв.