Спартак се закотви на дъното след поредната загуба

Спартак (Плевен) беше смазан от Балкан в Ботевград

Спартак (Плевен) беше смазан от Балкан в Ботевград в среща от поредния 10-ти кръг на Националната баскетболна лига. Селекцията на Илия Станков беше разгромена с почти 40 точки разлика - 69:107 (38:54).

Плевенчани имаха в наличност само 8 баскетболисти, след като Цветослав Острев напусна, а Антонио Илиев беше наказан за този мач. Предварително афиширания дебют на новия център Крум Дойчинов не се състоя и по този начин резервната скамейка на тима се скъси още повече. Това напълно логично доведе до поредното поражение, като този път и разликата в класите беше повече от очевидна. Най-резултатен за плевенския тим беше Михаил Танев, който завърши с 19 точки и 4 борби. Пореден добър мач изигра ветеранът Иван Тилев, завършил двубоя със 17 точки и 7 борби, а Васил Александров добави 10 и 5 асистенции. За домакините се отличи Ненад Шулович с 19 точки и 5 асистенции, пише plevensport.eu.

Ботевградчани доминираха през цялата среща, като изковаха своя успех още през първото полувреме, след което вече имаха аванс от 16 точки - 54:38. След третия период разликата вече нарасна на 36 и на практика всичко приключи. До края мачът просто се доиграваше, като домакините включиха в игра всичките си налични играчи и те до един успяха да се разпишат. Петима баскетболисти от Балкан завършиха с двуцифрен точков актив.

Следващият мач на Спартак ще бъде домакински. В него плевенчани ще посрещнат Рилски спортист (Самоков), като срещата ще се проведе на 20 декември (събота) от 18.00 часа в зала "Балканстрой". Спартак: Михаил Танев - 19 точки, Данаил Христов 6, Иван Тилев 17, Тодор Захариев 7, Веселин Георгиев 1 (Васил Александров 10, Милен Захариев 7, Симеон Ценов 2).