Започва празнична седмица за плевенчани

От 15 декември до неделя – 21 декември гражданите ще могат да станат част от празничното веселие

Във връзка с предстоящите коледни и новогодишни празници Община Плевен е подготвила поредица от мероприятия за идните дни. Всеки ден в периода от днес, 15 декември, до неделя – 21 декември граждани ще могат да станат част от празничното веселие.

Седмицата стартира с коледен концерт на Общинския духов оркестър „Пеещи коледни... звънчета” с диригент Пламен Марков. Събитието е от 18:00ч. в зала „Катя Попова“.

На 17 декември ще се състои литературно четене, част от Пети национален литературен конкурс “Петър Ковачев” – „Плясък на криле”. То ще започне от 17:00ч. в Арт Център-Плевен.

Церемония по връчване на годишните награди „Северно ехо” на Община Плевен и Съюз на българските журналисти ще се състои същия ден на 17 декември само че от 18:00ч. в Пресклуба на БТА.

На 18 декември ще има събитие по връчване наградите от Пети национален литературен конкурс “Петър Ковачев” от 13:00ч. в Арт Център-Плевен.

В същия ден на 18 декември привечер от 18:00ч. ще се състои Коледен концерт на художествените колективи при Център за работа с деца – Плевен. Събитието ще се проведе в залата на „Катя Попова“.

На 19 декември – петък от 16:30ч. в ХГ „Дарение Св. Русев“ ще започне коледното четене на Съюза на писателите – Плевен.

От 17:00ч. на същия петъчен ден във фоайето на ЦРД ще се покаже пред граждани Ретроспективна фото изложба на хор „Звъника” - „30 години в кадри”.

Привечер на 19 декември в театъра “Иван Радоев” от 19:00ч. започва - „Хубост за бъдни времена” - концерт на Фолклорен ансамбъл „Мизия” при НЧ ”Съгласие 1869”. Той е с ръководител Михаил Денев по повод 35 години от създаване на ансамбъла по проект, финансиран от Община Плевен.

В неделя на 21 декември ще се състои и 25 години - юбилеен парад на модата под патронажа на кмета на Община Плевен – проф. д-р Димитър Стойков. Събитието ще започне от 19:00ч. в ДКТ “Иван Радоев”.