Коледна радост за децата с епилепсия в Плевен (Снимки)

Салон за красота "Dreams" осигури незабравимо коледно тържество за малчуганите на АРДЕ-Плевен

В навечерието на коледните и новогодишни празници студио за красота "Dreams" в Плевен донесе усмивки по лицата на децата от АРДЕ - Асоциация на родители на деца с епилепсия.

На 10 и 11 декември салонът, който се намира на трети етаж в "Панорама мол", работи с клиентите си, като 50 процента от приходите в тези два дни, отидоха за коледното тържество на децата, за които се грижат от плевенския офис на организацията.

Този уикенд се състоя и празникът, на който 20 деца получиха подаръци, лакомства и възможността да се срещнат с дядо Коледа. Малчуганите почувстваха коледния дух и изживяха радостни мигове в игри и забава.

Ива Маринова и Деница Малешкова, собственички на студио за красота "Dreams", уважиха тържеството и бяха посрещнати от регионалния представител на АРДЕ Калин Стоянов, който не пропусна да им благодари, че са избрали за благородната си инициатива именно тази кауза.

Плевенският офис на АРДЕ полага грижи за 20 деца, които са на възраст от 2 до 15 години.

Официалната статистика за България сочи, че към 2005 година има около 80 000 епилептици, като около 30 000 от тях са деца. Този брой до днес определено е нараснал.