Въртят бизнес с метадон в Плевен?

Полицията залови наркозависимо семейство и чрез тях разследва схемата

Вчера Plevenutre.bg съобщи, че в апартамента на 36-годишна и 43-годишен са намерени в буркан 50 грама канабис и полиетиленово пликче, съдържащо семена; метални бутилки, съдържащи прозрачна течност, без цвят и мирис; хартиен лист, с написани ръкописно думи и цифри, както и запалка от УЗРГ 74 им. Всички вещества са иззети за лабораторна обработка. Обитателите на апартамента са задържани със заповед за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Специално на брифинг пред журналисти директорът на ОДМВР-Плевен - Венцислав Катинов изясни криминалните прояви на тези лица, които са с роднински връзки, за да навърже поредицата им престъпления. Катинов потвърди, че това семейство е наркозависимо и се занимава с продажбата на метадон. При запитване обаче дали и медицински служители са замесени за добиването на веществото, от полицията отказаха да изкажат категоричен отговор. От своя страна те разкриха, че на този етап от разследването е установено от къде се закупува метадонът и как се продава на наркозависими в Плевен. Клиенти на семейството вече са разпитани пред съдия. Венцислав Катинов коментира, че досъдебното производство върви в добра посока, като има реална възможност за присъда и на двамата задържани.

Директорът обясни, че този случай се свързва и с друг, когато на 17 декември беше разкрита кражба на 90 грама златни накити от жилище в Плевен. Тогава служителите на реда установиха, че е разбита входната врата на 45-годишен, за да откраднат накитите. Заловеният крадец по-късно се установи, че е брат на 36-годишната наркодилърка, в чиито дом са намерени наркотиците на 20 декември.