Какво да правим след преяждане и препиване

Експертите препоръчват да се опитва от всичко по малко, в умерени количества

По време на празничните дни софрата е пълна, компанията е весела, а стомасите са тези, които страдат. За да се предпазим от вредното преяждане експертите препоръчват да се опитва от всичко по малко, в умерени количества. Така е и с пиенето, не трябва да се прекалява с количествата и най-вече да не се мешат различните видове. А след приятната злоупотреба последиците са ясни...

Plevenutre.bg препоръчва няколко съвета как да се справим с тежкото преяждане и препиване. За начало комбинацията от двете е крайно неприятна. Затова след като станете от масата може да си направите веднага билков чай. Той ще намали неприятното чувство на подуване в стомаха.

Друг облекчител на претъпкания стомах е лимонът. Топлата лимонова вода е древно средство за облекчаване. Тя спомага детоксикацията на черния дроб, балансира храносмилателните сокове и намалява подуването на стомаха.

За подобряване на храносмилането се препоръчва от векове наред мента, но не със спрайт. Тя облекчава при газове и храносмилане.

Киселото зеле е не само добро мезе за домашната ракийка, но и в чистата му употреба помага за лесното смилане на храната. Спомага за развитието на здравословна флора в червата и премахва развитието на вредни бактерии.

Силата на подправките също идват в помощ на храносмилането. Джинджифилът ускорява движението на храната от стомаха към тънките черва. Има широка употреба в цял свят и е добре познат като балансьор на стомашните сокове.