Детелин Далаклиев се завърна в националния отбор

Боксьорите се качиха днес за лагер на Белмекен

Главният треньор на всички национални отбори Михаил Таков качи днес боксьорите за лагер на Белмекен. Сред тях е и световният шампион Детелин Далаклиев, който се завръща в тима и в категория до 56 килограма.

Припомняме, че плевенчанинът си бе дал почивка през 2014-та, а през декември се върна ударно на ринга, отвявайки конкуренцията на Държавното първенство в Добрич. През изминалата година се появи и книгата "Никога не се предавай: Историята на Детелин Далаклиев", която е посветена на живота му.

Сега шампионът се е устремил към нови върхове и ще пише нови страници в своята история. В края на януари следва републиканско в Пазарджик, а турнирът "Странджа" е следващото изпитание. Надпреварата ще се състои в последната седмица на февруари. Домакин отново е София.

Три са основните цели през годината пред Далаклиев и останалите национали. Първата е европейските олимпийски игри в Баку през юни. Следва първенството на Стария континент в София през август. Турнирът е квалификация за световния шампионат.

Мондиалът ще се състои през октомври. На него ще се печелят квоти за олимпийските игри в Рио де Жанейро.