Наплив за членство в ГЕРБ в Плевенска област

От 370 желаещи е увеличението на членския внос за Плевен

Осем са областите със сериозен наплив за членство в партия ГЕРБ след изборите. Най-много са желаещите за Софийска област – там са се появили 482 желаещи в период за първите 11 месеца от 2014-та, съобщава „Преса“.

Плевенска област също е част от този наплив като увеличението на членския внос е с 370 представители. Останалите области са Варна – с 367, Велико Търново - с 375, а Шумен, Монтана и Перник са също с високи резултати.

Според партийната централа това са осемте области-отличници. Там депутатите и областните координатори са работили усилено през годината, въпреки че са били в опозиция.

Висок ръст се отчете и в останалите области на страната. Такива са Кърджали и Видин, както и Пловдив-град. „Всеки първи понеделник от месеца правим партийно събрание и без покана винаги идват между 120 и 150 души“, обясни депутатът Цвета Караянчева. Хората идвали да чуят от първо лице какво се случва в националния и местния парламент. Според Караянчева, новопостъпилите членове не се записвали, защото търсят работа.

Общо 6239 са новите гербери за първите 11 месеца на миналата година. До момента членската маса на ГЕРБ надхвърля 83 000, докато през 2009 е била едва 27 000.