Автоморги в Плевен масово разфасоват коли незаконно

Псевдомайсторите застрашават околната среда и здравето на хората

Няколко сигнала получи plevenutre.bg oтносно нелицензирани автоморги на територията на Плевен и региона през последните месеци. Плевенчани ни алармираха за около поне 20 нереглaмeнтирани места, където се разглабят коли, въпреки че лиспват нужните документи за дейността.

Псевдомайсторите вземат колите цели и без необходимия опит и разрешение разкостват возилата. Убедени, че знаят как се прави, те сами свалят двигатели, скоростни кутии, акумулатори и т.н. Това обаче се оказва фатално понякога, защото в повечето случаи майсторите не разполагат със съответните системи за източване на течности. Така всички мръсни масла и опасни вещества се изливат направо на терена, като по този начин са застрашени околната среда и живота на самите работещи в автоморгата. Подобни опасни химични комбинации има в маслата, акумулаторите и въздушните възглавници, коментира запознат със случващото се пред plevenutre.bg.

Нерегламентираната дейност обаче не се изчерпва само с това. Честа практика е автомобилите да се пресоват, без преди това от тях да се отделят различните видове вредни елементи. Заради тази "незначителна дейност" всички опасни вещества отиват в заводите за преработка на метали.

Отделен въпрос е, че не се води документация и не се издават финансови документи.

Според хората, сигнализирали ни за проблема, голяма част от тези автоморги не си изваждат необходимите документи не защото процедурите са сложни или таксите високи, а просто защото така им е по-лесно. 

Очаквайте скоро продължение на темата