Бабите в Мечка се въоръжиха, залагат и капани срещу наглите роми

Страхът в плевенското село продължава

Страхът в сeло Мечка продължава, показа репортаж на Нова телевизия. Плевенското село, в което преди време местните се оплакаха от почти ежедневни набези от крадци, отново е изпълнено с напрежение. Оказаа се, че серията ужасяващи случаи на кражби и издевателства над жителите там, не са спрели.

Баба Здравка за пореден път станала жертва на обир, въпреки редицата мерки, които възрастната жена е предприела, за да се предпази. Съпругът ѝ е починал преди месец и сега се налага сама да се пази от крадците. „Бяха двама души с маски. Не ги видях, взеха ми парите, якето, няколко наденици, захар и брашно. Това ми беше последната храна, от току-що получена пенсия – 170 лв. Дори не съм си платила сметките, бях ги приготвила за това. Нямам къде да ги крия парите, затова ги харча. Доброволно ги дадох, защото имаше опасност да стане и по-лошо”, казва тя.

„По случая има образувано досъдебно производство. Има задържани лица. Не мога да ги опиша, тъй като това е следствена тайна. Но мога да кажа, че са млади. В тях открихме част от откраднатите вещи. Те са задържани и осъждани за кражби”, каза шефът на плевенската полиция Веньислав Катинов

Те признаха, че едва 4 души пазят селото само денем, които са недостатъчни за обхващане на всички къщи. Въпросните "охранители" обаче са по програма за заетост - нямат права и не разполагат с нищо за самоотбрана.

Много от живеещите в Мечка притежават оръжие, но въпреки това кражбите не спират. Бабите са се въоръжени с пистолети, залагат се и капани.