Беленските военни проведоха занятия с ученици

Те запознаха децата със средствата за химическа защита, с методите за оказване на първа медицинска помощ и др.

На 12 януари военнослужещи от 55-ти инженерен полк проведоха занятия с ученици от V, VI, VII и VIII клас на ОУ „Филип Сакелариевич” в град Свищов. Те запознаха децата със средствата за химическа защита, с методите и способите за оказване на първа медицинска помощ, с характеристиките и устройството на автомат „Калашников” и пистолет „Макаров”.

Част от учениците, под ръководството на старшина Стефан Димов, имаха възможността да упражнят разглобяване и сглобяване на посоченото въоръжение. Друга част от децата, под ръководството на старши сержант Юлиян Пенчев, имаха възможността да облекат защитно облекло и да поставят средства за защита на дихателните пътища. Трета група ученици, под ръководството на д-р Петко Петков от Медицински пункт на военното формирование, упражниха начина за прилагане на изкуствено дишане и сърдечен масаж.

Това е втората среща на военнослужещите с ученици от град Свищов. Мероприятията се провеждат веднъж месечно в Час на класа съгласно график, изготвен съвместно с началника на Военен клуб град Свищов.