По-високи наеми за търговците на пл. ”Стефан Стамболов”?

Предложението е площадът да стане част от „Централна зона”

В съобщение от кмета проф. д-р Димитър Стойков се предлага приемане на Наредба № 17 за изменение и допълнение на местните такси и цени на услуги на територията на Община Плевен.

Според тази Наредба са определени зоните на територията на града, спрямо които се изчислява таксата за ползване на пазари, тържища, панаири, тротоари, площади, улични платна и терени с друго предназначение.

В документа се споменава, че зоната на пл. ”Стефан Стамболов” поражда противоречие относно зоновото разположение. Видно е обаче положението на площадите „Възраждане„ и „Свобода”, които попадат в „Централна зона”.

За пл. ”Стефан Стамболов“ обаче липсва информация, което препраща към т.IV “Трета зона – всички останали места на територията на гр. Плевен, неупоменати в централна, първа и втора зони”. От горното се поражда и въпросът по коя тарифа да бъде изчислена дължимата такса от наемателите. Месечната такса за кв.м. в „Централна зона" е 30 лв , а за „Трета зона” е 21 лв.

Предложението на кмета е пл. ”Стефан Стамболов” да стане част от „Централна зона”. Това ще означава по-високи наеми за собствениците и участниците на базара там.

Предложението обаче предстои тепърва да се разгледа и обсъди по време на редовната сесия на Общински съвет.