Мащабна полицейска акция разкри седем каруци с незаконни дърва

Полицейските екипи са провели съвместна операция с РДГ-Ловеч и ДГС-Плевен срещу незаконна сеч

Mащабна акция срещу незаконна сеч проведоха полицаи от Червен бряг. На 13 януари в землището на град Койнаре в местността "Борищница" полицейски екипи са провели съвместна операция със служители на РДГ-Ловеч и ДГС-Плевен, насочена към предотвратяване и пресичане на незаконната сеч в горския фонд на територията на град Койнаре.

Около 16:30 часа са извършени проверки на седем конски каруци и са иззети транспортираните в тях 8.5 куб. м. дървесина. Установено е, че 31-годишен местен жител транспортира незаконно придобит 1 куб.м. дърва за огрев от вид "Топола", без да притежава горска марка и превозен билет, доказващ законният им произход. В същото нарушение е засечен и 20-годишен, който превозвал 1 куб.м. дърва за огрев от вид "Топола". Засечен е и 54-годишен, който с конска каруца превозвал 1 куб.м. дърва за огрев от вид "Дъб". Установен е и четвърти жител на същия град – 38-годишен, който транспортирал 1,5 куб.м. дърва за огрев от вид "Акация". 64-годишен от Койнаре е превозвал незаконно придобит 1 куб.м. дърва за огрев от вид "Ясен", а 31-годишен в съучастие с 40-годишен са превозвали 1,5 куб.м. дърва за огрев от вид "Акация". Установен е и жител на село Глава, който също с конски впряг е превозвал незаконно придобити 1,5 куб.м. дърва за огрев от вид "Акация", без да притежава горска марка и превозен билет.

Уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Червен бряг. Образувани са бързи полицейски производства за престъпления по чл.235, ал.6 във връзка с ал.2 и във връзка с ал.1 от НК. Случаите се изясняват от разследващ полицай. Мащабите на нарушенията продължава, съобщават от полицията.