Крисия докарва Евровизия у нас

Италия се отказвала от домакинството на песенния конкурс

За първи път България има уникалния шанс да бъде домакин на Детската Евровизия. Българската национална телевизия e получила официална покана от Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) да организира един от най-престижните песенни конкурси през 2015 годинa, съобщава екипът на eurovision-bg.com. Тази възможност страната ни получава, след изключителното представяне на Крисия, Хасан и Ибрахим през ноември миналата година в Малта. Талантливите български деца завоюваха най-големия успех, спечелвайки второто място със 147 точки и подкрепата на журналисти и зрители от целия свят.

Спекулации, че победителят Италия ще се откаже от домакинство имаше от седмици и новината, че уникалната възможност се предоставя на класиралата се на второ място държава - България, вече е факт.

Тазгодишното издание ще бъде 13-то в историята на Детската Евровизия. За първи път конкурсът се провежда през 2003 година в Копенхаген. Досега България е участвала четири пъти в песенната надпревара - през 2007 г. с Бон-Бон, през 2008 г. с Кръстияна Кръстева, през 2011 г. с Иван Иванов и миналата година с Крисия, Хасан и Ибрахим.

БНТ ще направи всичко възможно да реализира Детската Евровизия у нас.



Снимка на Деня

Щрихи от Плевен