Изпратиха Ванина в сетния й път

Плевенчани призоваха общинарите да вземат мерки спрямо проблемните участъци в Кайлъка

Близки и приятели изпратиха 18-годишната Ванина Трифонова в сетния й час. Момичето загина нелепо при катастрофа край Кайлъка в петък и шокът от случилото се все още е сковал Плевен.

Поклонението се e състояло вчера в църквата "Св.Параскева", а погребението в гробищния парк "Чаира", разказаха ни опечалени присъстващи. "Една млада душа, едно жизнено момиче, пред което беше целият живот, си отиде. Тъжно е и още не искаме да повярваме, че се е случило", сподели близък на Ванина.

Фаталната катастрофа предизвика и дебати из интернет пространството по доста наболяла тема. "Колко трудно е за общината да постави мантинела или ограждения използвани гуми на тези три завоя, които ежегодно взимат човешки жертви? Колко трудно е да си помислим за живота на хората, а не за собствения си джоб? Колко Ви е трудно, господа общински съветници?", пише плевенчанин в социалната мрежа, а много други подкрепят мнението му и дори призовават за организиране на подписка.

Все още се очаква официална информация от полицията за случилото се в петъчната вечер.

Читатели на plevenutre.bg пък ни сигнализираха, че профилът на Симона Генчева, която най-вероятно е шофирала колата, е изчезнал от Фейсбук часове след трагедията. По всяка вероятност близките й се опитват да я предпазят от стреса и обществения шум.