Валя Таслакова: Знаех, че убиецът на децата ни ще избяга

Адвокатът на Хюриет не бил контактувал с него от две седмици

В понеделник в съда не се яви Хюриет Сюлейманов, човекът, чийто автомобил се вряза в кола с четирима младежи в тяхното платно на 5 май 2014 година край Луковит. Сюлейманов до този момент има 12 присъди и въпреки това беше пуснат под домашен арест. Избягал е дни преди делото, подобно подсъдимите за убийството на Стоян Балтов и на братя Галеви.

30-гoдишният Хюриет не се яви в съда в Ловеч, за да отговаря за действията си. Изчезнал е от дома на родителите си в село Сеслав, където беше под домашен арест.

„Лично аз от две седмици не съм контактувал с него, тъй като той изпълнява мярка домашен арест в село Сеслав, община Кубрат. Всяка вечер е проверяван от полицията, има документи в делото”, заяви адвокатът му Владимир Маринов пред Нова телевизия. Той обясни, че с подзащитния си е контактувал по телефона.

"Бях сигурна, че ще избяга и няма да се яви на дело. Крайно време е прокуратура и полиция да се заинтересуват как през 2009-та година този човек е опитал да сгази двама полицаи на ОMV. Oтново е бил без книжка, но е осъден за хулиганство тогава. В друга държава щяха да го застрелят на място. Питам двамата полицаи, защо са се съгласили за такова дело? Кой прокурор му внесе това дело? Този прокурор е архитект на моите сълзи. Този човек е позволил на Хюриет вместо да лежи за опит на убийство на длъжностни лица, да си изтърпи присъдата и да излезе, а днес е избягал", сподели Валя Таслакова, майка на загиналата Цвети.

"Това е фарс, който продължава вече толкова месеци, обезверени сме. От 14 до 19 януари никой не е ходил да проверява този човек в дома му, да видят дали е там", добави Галя Горанова, майка на Влади.

Единственият оцелял от катастрофата, Иван, също изрази разочарованието си. "Осем месеца и половина чакаме тозно този ден и някаква справедливост. Не можем да я усетим, не само да я получим", сподели момчето.

Следващото заседание трябва да се състои на 23 февруари, ако Хюриет бъде открит.