Стартира строежът на новото спортно игрище в Белене (Снимки)

На площта ще се изградят две волейболни игрища с ос север-юг с размери 18/9 м.

Кметът на Община Белене даде старт за изграждането на спортна площадка на 22 декември. Изпълнението е по проект „Изграждане на игрище за хандбал и волейбол”, намиращо се в спортен комплекс „Гигант” - на юг от бившия плувен басейн. Проектът се финансира по Договор за отпускане на безвъзмездна финансова помощ по мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селски райони” по Програма за развитие на селските райони за периода 2007-2013г., подкрепена от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

Игрището за хандбал е ситуирано с ос изток-запад и е с размери 40/20 м. На същата площ ще се изградят две волейболни игрища с ос север-юг с размери 18/9 м. Настилката ще се подмени с подходящо за конкретните видове спорт многофункционално покритие. Съществуващите трибуни към игрището ще се изградят спрямо наклона на терена, съответно по три реда от север, изток и запад, и по четири реда от юг, като настилката на трибуните ще се подмени с нови тротоарни плочки, а седалките ще са от дървен импрегниран материал.

Ще се постави и ново осветление на игрището, включващо четири стоманотръбни стълба с височина 9 м, на които ще се разположат 24 бр. метал-халогенни прожектори, съобщават от Община Белене.