От архива: Над 50 хиляди на площад "Възраждане" заради Слави и Ку-ку бенд (ВИДЕО)

Преди 17 години в центъра на Плевен се случва нещо невиждано

Еуфорията около предстоящия концерт на Слави Трифонов и Ку-ку бенд в зала "Арена Армеец" е наистина впечатляваща. Припомняме, че за по-малко от два дни бяха разпродадени всички 15 хиляди билета, но още десетки хиляди хора се надяваха да наблюдават на живо мегасъбитието на сезона и са шокирани от скоростното разграбване на ценните хартийки.

Plevenutre.bg реши да върне времето със 17 години назад и да припомни на читателите си за може би най-грандиозния концерт, провеждал се някога в Плевен. Датата е 24 май 1998г. Над 50 хиляди човека са изпълнили площад "Възраждане", а причината е...Слави Трифонов. Периодът е тежък за него. Само няколко месеца по-рано е започнал новото си шоу "Хъшове", но още след първото му издание е свален от ефир зарадки скандални скечове с управляаващите от СДС. Започва лутане по зали, театри и мази на дискотеки, в които да се снима предаването и впоследствие да се върти по кабеларките из страната.

На 23 май 1998г. кино "Освобождение" домакинства на "Хъшове" за промоция на албума "Девети трагичен", а на следващия ден плевенският площад представлява море от хора. От "Часовника" до днешния "Централ Мол" игла да хвърлиш, няма къде да падне. Слави подарява специален момент на съгражданите си и емоционално споделя: "Ако не бях от Плевен, сега нямаше да правим този концерт".

Нека си припомним кадри от този исторически концерт: