Община Плевен създаде звено за санирането на панелките

Сформираха специално звено за управление на дейностите по саниране на сгради

В Община Плевен бе създадено специално структурно звено за управление на дейностите по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Това съобщи в пресклуба на БТА юристът Нела Пеева.

Петима експерти са привлечени в екипа, който ще реализира на практика програмата за саниране с европейски средства на цели стари панелни блокове в Плевен. Тези жилища са разположени предимно в кварталите "Сторгозия" и "Дружба". Освен юрист, в звеното работят експерти, които са специалисти в различни направления - по строителството, по обществените поръчки, по европроектите. Интересът към програмата е много голям, затова е определен приемен офис на екипа на първия етаж в сградата на общината - "номер" 19, с пряк телефон 064-881-204.

В офиса всички желаещи ще могат да получават документи и информация за това как да се включат в програмата за саниране на техния блок. Смята, че най-труден ще бъде първият етап - регистриране на сдруженията на собствениците, заради което са започнали срещи по места с хората, за да им разясняват условията на програмата.

"Целта ни е да бъдем сред първите, които ще кандидатстват за евросредствата, както и да ангажираме повече фирми от Плевен в строително-ремонтните работи", допълни Пеева. По думите й специалистите в звеното ще се опитват максимално бързо и точно да извършват административните дейности и да не бавят хората.