Предстои второто издание на Маратон Плевен – Маратон на приятелството

За регистриралите се до 31 януари цената за участие ще е най-ниска - 30 лв.

Второто издание на Маратон Плевен ще се проведе на 17 май – неделя, от 9 часа, като ще включва и републиканското първенство по полумаратон. Организатор на състезанието е Спортен клуб Бегач с партньорите - Община Плевен, Спортен клуб Бегач и Ro Club Marathon. Състезанието включва дистанции: 42.2, 21.1, щафета 2х10 км и безплатен градски крос: 3км.

Организаторите обещават трасето да е по-лесно от миналата година. Всеки желаещ може да се регистрира за участие, а до 31 януари цените ще са най-ниски – 30 лв. Първите 3-ма в маратона и полумаратона, мъже и жени, ще получат парични премии. Наградите ще са от спонсорите, уточняват от събитието.

Тази година са включени спортни дисциплини като класически маратон: 42,2km; полумаратон: 21,1km; крос ‘аз мога’: 3km; щафета – общото разстояние е полумаратон (21.1km), което се бяга в отбор от 2-ма души, всеки по 10,55km. Броят на отборите е ограничен до 50. Отборите могат да бъдат мъжки, женски или смесени.

Маршрутът включва разнообразие от градска среда, парк и шосе. Ще бъде със старт и финал в центъра на града, като ще минава през основните забележителности в и около Плевен – Мавзолеят, центърът на града, парк Кайлъка и историческият мост до с.Ясен.

Участниците в състезанието ще получат техническа тениска; уникален медал на финиширалите; диплома за успешно участие; състезателен номер и електронен чип; медицинска помощ; обезпечаване сигурността на пътя; съдействие при настаняване, транспорт и туристически услуги и др.

Повече подробности за условията и регистрацията във второто издание на маратона може да намерите на уеб сайта: http://plevenmarathon.com.