МУ-Плевен посреща рекорден брой чуждестранни студенти

100 са новоприетите студенти от Великобритания в специалност „Медицина”

Новоприетите студенти в англоезичен курс по специалност "Медицина" вече пристигат в Плевен, а на 2 февруари ще има специално парти за посрещането им. Te акостират в страната заедно със своите родители и ще имат две седмици за адаптация към новите социално-битови условия на живот преди откриването на учебната година. Младите британци ще се запознаят с материалната база на университета – ректорат, учебни корпуси, библиотека и клинична база; с културните и историческите забележителности на Плевен и ще имат възможност да направят кратка екскурзия до Габрово, Троян и Велико Търново.

От Медицински университет - Плевен отбелязват, че тази година се запазва тенденцията за засилен интерес на чуждестранни граждани да изучават медицина, но и надхвърлия очакванията с рекорден прием от 170 записани студенти от чужбина. За поредна година най-висок е делът на чуждестранните граждани от Великобритания, чиито брой тази година е 100.

Официалното откриване на академичната година за чуждестранните студенти ще се проведе на 16 февруари със специално тържество и приветствия от страна на ректора на МУ-Плевен, както и на представители на Община Плевен и областна администрация.