Командирът на ВВС отличи военен от УАГ „Георги Бенковски“ – Долна Митрополия

Военнослужещи от 3 авиационна база бяха отличени за цялостен принос през учебната 2014 година

Командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Румен Радев награди военнослужещи от 3 авиационна база по време на годишния анализ на Военновъздушните сили за учебната 2014 г.

Един от важните изводи, на които генерал-майор Румен Радев постави акцент, бе изключителният принос на инженерно-техническия състав, благодарение на който се е удължил ресурса на авиационната техника и са съхранени способностите на ВВС за изпълнение на задачите.

В унисон с неговата оценка, за високи резултати при изпълнение на служебните задължения през изминалата година, бяха отличени капитан Николай Кацаров и старши сержант Красимир Пехливанов от авиобаза Граф Игнатиево и капитан Тихомир Мутинов от Учебната авиационна група в Долна Митрополия.

Капитан Тихомир Мутинов е авиационен инженер по самолета и двигателя в ескадрилата за „Оперативна подготовка на авиационната техника“ на УАГ „Георги Бенковски“ – Долна Митрополия. Отговорен и мотивиран офицер, който поставя високи стандарти в личната си подготовка и проявява висока професионална компетентност, която дава пряко отражение върху повишаване на надежността и безопасността на обслужваната авиационна техника.