Спартак (Плевен) остана без треньор

Илия Станков подаде оставка след поредната загуба

Спартак остана без треньор. Досегашният наставник на плевенчани Илия Станков подаде оставка броени минути след загубата от Черноморец с 82:90 в мач от 16 кръг в НБЛ, съобщи bball.bg. Бившият капитан на Спартак е уведомил за решението си ръководството на клуба, което тепърва ще решава дали оставката да бъде приета.

Станков пое отбора през август 2014 г. или няколко месеца след като официално сложи край на активната си спортна кариера. Самият той пое отговорността за слабото представяне на тима и 14-те поражения в НБЛ през 2014/2015.

“Като състезател и треньор никога не съм се крил зад някого. Съобщих на Цветан Антов, че се отказвам и оставям на ръководството да прецени дали оставката ми ще бъде приета. Когато нещата не вървят, не е редно да се крия зад състезателите. Поемам изцяло вината”, заяви Илия Станков.

“От доста време исках да направя тази крачка заради доброто на отбора, ако аз съм причината за случващото досега. Вярвах на момчетата и си повтарях, че ще се отпушим и ще победим, но явно съм сбъркал. Все още не знам какво ще се случва за в бъдеще”, допълни още досегашният наставник на плевенчани.

“Откакто поех отбора каквото се изисквало от мен, аз съм го направил. Това го знае всеки, който е бил близо до клуба. На тези, които не са, сигурно ще им се стори смешно. Правя това нещо заради тима. Искам той да печели. Аз като състезател не съм имал толкова загуби или поне не помня. Редно е да си тръгна”, коментира още Станков.