От ГЕРБ - Плевен се поклониха пред паметта на Желю Желев и жертвите на комунизма

Kметът и управленският му екип се помолиха за покой на душите на жертвите на комунистическия режим

Кметът на Плевен проф. Димитър Стойков и неговия управленски екип, общински съветници от ГЕРБ, представители на евродепутата Андрей Ковачев, членове на младежката организация на партията и граждани почетоха паметта на репресираните от комунистическия режим. Пред паметника на жертвите на гоненията по време на този тип управление на страната бе отслужена панихида. С минута мълчание, сведен поглед, венци и цветя присъстващите изразиха своята признателност и се помолиха за покой на душите на жертвите на комунистическия режим.

Присъстващите се поклониха и изразиха своето уважение и признание и към личността на първия демократично избран президент на България Желю Желев.

„Президентът Желев застана начело на държавата в много трудно време когато политическото противопоставяне беше много изострено и не допусна нарушаване на гражданския мир страната. Той е знакова личност за българската демокрация и беше добър честен човек. Президентът Желев ще остане в сърцата на всички българи като човек направил демократичните промени необратими”, каза след панихидата кметът на Плевен проф. Стойков. Той подчерта, че първи февруари трябва да се помни, за да не се допуска никога управление на терора.