Далаклиев вече е в Лондон, утре боксира в WSB сериите

Британски медии хвалят плевенския боксьор, който е част от тима на "British Lionhearts"

Детелин Далаклиев вече е в Лондон и се готви за мача си в World Series of Boxing (WSB). В четвъртък плевенчанинът и съотборниците му от "British Lionhearts" ще се изправят срещу "Algeria Desert Hawks" в мач от група "А". Toва ще е дебютният мач за Далаклиев като състезател на английския клуб, който го избра на драфта още през ноември миналата година.

Престижни медии като insidethegames.biz, gbboxing.org.uk и walesonline.co.uk посочват, че "Далаклиев е изключително опитен боксьор с превъзходна кариера, включваща участия на Олимпийските игри през 2004 и 2012". Изданията припомнят и останалите му успехи на ринга - световната титла в Милано 2009, среброто от европейското през 2006 и 2008, както и бронзовите отличия от европейско през 2001 и 2004, както и бронз от Мондиала през 2003. Англичаните обръщат внимание и на "ожесточеното съперничество" между Детелин и сънародникът им Люк Кембъл през годините.

Далаклиев се присъединява към Джак Бейтсън, Икоу Исуман, Джон Нюъл и Джо Джойс в екипа на ""British Lionhearts"" за мача в четвъртък срещу алжирците. Тимът на родния боксьор заема 4-то място в класирането на група "А" с 5 точки. Водачи са "Cuba Domadores" с 9 пункта, следвани от "Ukraine Otamans" и "Mexico Guerreros". Зад "лъвските сърца" в подреждането са "Russian boxing team", "Morroco Atlas Lion", "China Dragons" и "Algeria Desert Hawks".

В сезон V на формата участват 16 отбора, които са разделени в две групи от по 8 тима.

Припомняме, че WSB сериите ще дават право на участие на олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 г. Общо 17 състезатели от тази надпревара ще се класират директно за игрите, като в 3 категории това ще са само първите по рейтинг, а в останалите 7- първите двама.