Кои са проектите на Община Плевен до 2016 година?

Проектите в процес на изпълнение са общо 20, някои от тях вече са осъществени

Община Плевен обяви какъв е статусът на проектите за 2011-2016 г., в която е водещ партньор. Справката е направена към 1 февруари тази година. Проектите в процес на изпълнение са общо 20, пълният им списък може да се види на уебсайта на Общината. Те са с различен краен срок, някои от тях вече са осъществени.

Първият в списъка е познатият вече проект „Интегриран градски транспорт - въвеждане на интелигентна система за управление на транспортните потоци, изграждане на ново тролейбусно депо, ремонт и разширяване на въздушната контактна мрежа, ремонт на спирки, изграждане на мрежа от велоалеи“. Процесът на изпълнение е 36 месеца – от 10 юли 2012 г., удължен до 10 декември 2015 г.

Важен проект е „Днес инвестираме в бъдещето на децата - разширяване капацитета на ОДЗ „Снежанка” и разкриване на Регионален център за ранна интервенция на уврежданията”. Той трябваше да се изпълни до 23 август 2014 г., но се удължи до 30 септември 2015 г.

Въпросът за отпадъците ще се реши с проект „Изграждане на регионална система за управление на отпадъци в регион Плевен (за общините Плевен, Долна Митрополия, Долни Дъбник, Гулянци, Пордим и Искър)”. Удължен е до 28 април 2016 г.

Проект „Обновяване и модернизация на физическата среда, чрез реконструкция на централната пешеходна зона - Централен площад, Голям градски фонтан и част от ул. „Васил Левски“. Одобрен е през 2013 г. с краен срок до 19 октомври 2015 г.

Важен за любителите на спорта е и проектът „Изграждане на Многофункционална спортна зала в гр. Плевен”. Той е одобрен през 2014 г., но втората фаза на завършване е с дата до 31 декември тази година.

Проект „Изграждане на капацитет на местните власти за предприемане на действия за борба срещу промените в климата и повишаване на енергийната ефективност – от планиране през дейности до мониторинг”. Този проект е в процес на изпълнение.

Част от проектите е и „Предоставяне на социални услуги в общността в 6 центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи, изведени от специализирани институции”. Трябва да се осъществи до 17 октомври 2015 г.