Десислава Танева и Цецка Цачева ще открият 13-ото пчеларско изложение в Плевен

Проявата ще премине под патронажа на областния управител Ралица Добрева

Плевен ще домакинства на 13-ото пчеларско изложение, което ще се състои от 12 до 15 февруари. Към този момент 150 фирми са заявили участие. Става дума за производители и търговци в пчеларската индустрия от света, които представят развитието на този сектор в 27 държави. Очакванията са гости на изложението да бъдат над 15 000 души от страната и съседните държави. Почти всички места на хотелите в Плевен вече са ангажирани.

Областният управител на Плевен Ралица Добрева е патрон на изложението. На пресконференция тя потвърди, че за откриването на форума ще пристигнат председателят на парламента Цецка Цачева и министърът на земеделието и храните Десислава Танева.

Областният управител ще връчи двете най-големи отличия за представяне на участници в панаира - "Крилото на успеха", бронзова статуетка, създадена от плевенския скулптор Красимир Рангелов, и приз "Най-проспериращ млад пчелар на България" за 2014 г. 

От специализираната изложба ще могат да бъдат закупени най-новите продукти и авангардни технологии в света за пчеларско оборудване, инвентар, восъчни основи, ветеринарни препарати, над вида 10 храни за пчелни семейства от Германия, Италия и други европейски държави, български майки и отводки, опаковни и етикети, предава БТА.

Ще се представят лицензирани лаборатории, издателства на специализирана литература, финансови организации и консултанти.

Откриването на форума е предвидено за 12 февруари /четвъртък/ от 10.00 ч. в комплекс "Мания тауър".