Продължава делото срещу Георги Чокмана за убийството в "Мъртвата долина"

Делото бе отложено за разпит на неявилите се свидетели

Състав на Плевенски Окръжен съд разгледа дело с обвинение против Георги Георгиев по прякор Чокмана, обвинен в това, че на 31.05.2008 г. в Плевен., в язовир в местността „Мъртвата долина”, умишлено умъртвил Анатоли Павлов, като деянието представлява опасен рецидив.

В документите по делото се отбелязва, че на същата дата подсъдимият се заканил на Н. Г. Г. с изнасилване и убийство, и това заканване възбудило основателен страх у нея за осъществяването му.

Според неофициална информация по случая двамата се скарали заради момиче, след което Георги блъснал Анатоли в дълбоко място в язовира и държал главата му под вода докато момчето се удавило. След това, също по непотвърдени данни, убиецът, който тогава бил на 23 години и е от ромски произход, е закарал момичето в гробищен парк и я заплашил да мълчи, като насочил пистолет към нея.

В съдебно заседание днес е проведен разпит на явилите се свидетели, както и са изслушани част от заключенията по назначените експертизи. Делото е отложено за разпит на неявилите се свидетели, както и за изслушване заключенията на неявилите се в днешното съдебно заседание вещи лица.

Делото е отложено за 12.03.2015 г. от 9,30 часа.