„Вазовци“ направиха опит за най-дългата торта (Снимки)

В рамките на 20 минути малките готвачи направиха невероятна триетажна торта

Вчера, 6 февруари, учениците от 4 б клас на СОУ „Иван Вазов“, с класна ръководителка Евелина Ницова, предприеха кулинарно предизвикателство. Четвъртокласниците се опитали да направят възможно най-дългата торта, съобщават от училището. Всеки бе донесъл блатове и различна украса според предпочитанията си. В рамките на 20 минути малките готвачи направиха невероятна триетажна торта, която, разбира се, дегустираха веднага. Те почерпиха и възможно най-много свои съученици, а също и помощния персонал в училището.

С това кулинарно забавление четвъртокласниците отпразнуваха своя успех в кампанията „Читателска щафета 4: Ловци на приключения“. Те изработиха много красив читателски дневник, който изпратиха на организаторите, и с него си заслужиха специална награда. Учениците се включиха в надпреварата като група и спечелиха една от десетте уникални значки „Супер читател“, а всеки получи и индивидуален сертификат и седмична програма с герои от книгите, които бяха прочели. Г-жа Евелина Ницова пък беше наградена със специална грамота за активна подкрепа и насърчаване на четенето.

Лили Кънева – библиотекар в СОУ „Иван Вазов“, официално връчи сертификатите на заслужилите малки читатели и ги поздрави за успеха им. Четвъртокласниците от своя страна пък й се похвалиха с резултатите си и от друго читателско предизвикателство - „Четатон“. Всяка сряда от 12 ноември миналата година учениците четат избрана от тях книга в училище и си записват по колко страници са прочели в самостоятелно изработена читателска карта. До сега те могат да се похвалят, че са прочели над 4000 страници.