Михаил Христов: Надявам се да бъда един от достойните политици на България

Параолимпиецът от Плевен изрази амбиции да участва в политиката след време

Михаил Христов беше гост в предаването "120 минути" по bTV. Параолимпиецът разказа как на 15 годишна възраст губи двете си ръце при инцидент и сподели интересни подробности за спортната си кариера.

"Това е целта ми - да карам хората да вярват в мен и най-вече в себе си. Срещам се с доста хора, претърпели инциденти, и по някакъв начин се опитвам да ги мотивирам. Казвали са ми, че съм успял да ги променя, но всичко е строго индивидуално", сподели плевенчанинът.

Михаил демонстрира в студиото и как функционира протезата, която се задвижва с мозъчен импулс. Оказа се, че немските струват около 20 000 лева, а английските около 10 хиляди. Ако се счупи пък, поправката излиза колкото ремонт на една скъпа и луксозна кола.

"6 милиона зависят от 240. Един ден, ако вляза в политиката, ще ме е срам да изляза и да видя какво става по улиците. И да знам, че причината за това съм аз и моето бездействие. Имам идеи след време да се занимавам с политика. Защо не?! Надявам се да бъда един от достойните политици. Тази година завършвам право и мисля да изкарам магистратура "Политология и политическо лидерство". Moже да стана министър на спорта, а защо не и министър-председател? Аз винаги се целя високо. А България е мястото, където съм израснал и където ще остана", завърши двукратният световен шампион на скок дължина за хора с увреждания, който е носител и на редица други медали.