МУ-Плевен с тържествено откриване на академичната година за чуждестранни студенти

За новоприетите започва Седмица на адаптацията в МУ-Плевен

Медицинският университет организира тържествено откриване на академичната година за новоприетите 170 чуждестранни студенти. Това ще се случи на 16 февруари в зала „Магнум”, Втора клинична база, от 10 часа. За студенти, служители и преподаватели е осигурен транспорт - от 9.00 ч пред Медицинския колеж и от 12.00 ч пред Втора клинична база.

Отделът за прием на чуждестранни студенти към Факултета по медицина е организирал богата програма от събития за новоприетите чуждестранни студенти, наречена Седмица на адаптацията в МУ-Плевен. Тя включва запознаване с учебната база на университета, посещение на културно-исторически обекти в Плевен на 13 февруари, дни на отворените врати в библиотеката на 14 и 15 февруари, както и инструкции за работа с информационната система.

На тържеството студентите ще се запознаят с Ръководството и символите на университета, с химна на академичната общност Gaudeamus, както и с възможностите и предимствата, които им дава обучението в Плевен. МУ-Плевен запазва тенденцията за прием на висок брой чуждестранни студенти, граждани на Великобритания – близо 100 са записаните кандидати тази година. В първи курс, англоезично обучение по „Медицина” ще бъдат записани граждани от 25 държави – втори по численост след английските са индийските граждани (16), трети с по равен брой представители са немските, испанските и ирландските (8), след тях се нареждат гражданите на Нигерия, Гърция, Япония, Италия, Турция, Швейцария, Франция, Швеция, Белгия, Холандия, Сирия и Пакистан. За първи път сред новоприетите чуждестранни студенти в МУ-Плевен има граждани на Южна Корея, Полша и Еритрея (Южна Африка).