Разбиха нарколаборатория за марихуана в Червен бряг

Проверка на "Опел Корса" с плевенска регистрация довела до удара

На 11 февруари при провеждане на специализирана полицейска операция по линия "Противодействие и превенция на криминални и икономически престъпления" на територията на РУП – Червен бряг, служители от РУ „Полиция“ около 18.00 ч. на изхода в посока с. Чомаковци са спрели за проверка лек автомобил "Опел корса" с плевенска регистрация, собственост и управляван от 26-годишен мъж и пътник 33-годишен и двамата от гр. Червен бряг.

При извършена проверка в жабката на автомобила е намерен и иззет полиетиленов плик, съдържащ зелена суха тревиста маса с тегло 150 грама, която по данни на водача е канабис. При направения полеви наркотест веществото реагирало на марихуана. Същото е иззето за лабораторно изследване.

При извършено последващо претърсване в апартамент в гр. Червен бряг, обитаван от другото лице - пътник в автомобила, е намерена и иззета суха зелена тревиста маса с тегло 600 грама, която по негови данни е марихуана. При направения полеви наркотест веществото реагира на марихуана.

В помещение в апартамента в специално обособена инсталация за отглеждане на растения са намерени 16 бр. растения с височина около 6см., които по негови данни са марихуана. 28 годишният брат на лицето е заявил, че намерените наркотични вещества са негови и той полага грижи за растенията.

Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 354 а , ал.3 от НК. Уведомен е районен прокурор от РП - Червен бряг, съобщават от полицията.