Близките на убития Цветослав настояват за доживотна присъда

Семейството на 39-годишния мъж още е в шок от случилото се

"Пълен шок! И за мен и за родителите ми, които за много кратко време просто се сринаха! Оттук насетне не би трябвало никога да види свобода този човек. След като е лежал в Карлуково и диагнозата му е параноидна шизофрения, означава, че съд за него няма да има”, заяви братът на убития в Плевен Цветослав Попов пред Нова телевизия. Семейството на 39-годишния мъж ще настоява за доживотна присъда.

Припомняме, че психично болния Виктор Стоев нападна с нож напълно непознатия Цеци в гръб на кръстовището на улиците „Иван Вазов” и „Сопот”, в близост до жилището си. Сам признал, че отнел живота на 39-годишния плевенчанин, защото го помислил за терорист и носел бомба.

Миналата година Виктор Стоев бил настанен в психиатричната клиника в Карлуково след сигнал на неговите родители. Там му поставили диагнозата параноидна шизофрения. След три месеца обаче бил пуснат на свобода. Срещу него имало десетки жалби за психически тормоз.

В момента Стоев е настанен за 30 дни в психиатрията в Ловеч, където предстои да му бъде направена нова психиатрична експертиза. Ако се докаже неговата невменяемост, делото срещу него ще бъде прекратено и той ще бъде подложен на принудително лечение.