Владислав Николов: Кой ще поеме отговорността за изчезването на убиеца от Луковит?

От ГЕРБ-Плевен изказаха пълната си подкрепа към Цветан Цветанов и атакуваха остро Темида

Областната и общинската структура на ПП ГЕРБ - Плевен изразяват своята 100% -ва подкрепа към Цветан Цветанов по отношение на абсурдната присъда, която му определи на няколко инстанции българския съд.

"Парадоксално е министър на вътрешните работи да получи осъдителна присъда от 4 години за това, че не е позволил използване на СРС-та. За всички е ясно, че няма министър на вътрешните работи не само в България, но в Европа и света, който да не е отказвал специални разузнавателни средства. Това е негово право и задължение да не позволява ненужно използване на СРС-та. Само у нас обаче може да се случи срещу едно и също лице да се водят две взаимно противоречащи си дела по своята същност - едното за подслушване, т.е. за прилагане на СРС-та и второто за отказ от използването на тези средства. Оправдан по първото дело Цветанов бе осъден по второто. И това ако не е парадокс?!", коментира Владислав Николов в пресклуба на БТА в Плевен.

"Българският съд оперира с надеждата на хората за справедливост. Но как да се тълкува ситуация, в която убиецът на младежите на пътя край Луковит, знаете тези прекрасни и умни деца Влади, Ники и Цвети, изчезна преди делото и реално за него присъда няма. Убиецът Хюриет Сюлейманов с 12 присъди и 93 криминалистически регистрации беше пуснат под домашен арест и не понесе своята отговорност за отнетите животи и почернените семейства. От друга страна същият този български съд прилага своята строгост определяйки 4 години лишаване от свобода за министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов за това, че е отказал да даде разрешение за подслушване. Крайно време е българския съд да спре да се свързва с определения като фарс, абсурд и парадокс, за да върне надеждата на хората за честност и справедливост", завърши Николов.