"Бързи и яростни" в Плевен заради откраднат автомобил

64-годишен подлуди плевенската полиция в сутрешна гонка

На 15 февруари около 07:35 ч. във Второ РУП–Плевен е постъпил сигнал за противозаконно отнет от улица лек автомобил "Фолксваген Голф". Полицията веднага отцепва района и започва да преследва движещия се автомобил по улица "Ал. Стамболийски" до улица "Драва", където водачът е спрял. Служителите на реда излизат от служебния автомобил и правят опит да проверят шофьора. В този момент беглецът е тръгнал назад и е ударил спрелият зад него патрулен автомобил "Опел Астра" и е охлузил предната му броня в лявата част. После нарушителят е продължил движение по улица „Емил Димитров" и отново е последван до кръстовището с улица "Тунджа", където при преодоляване на неравност е спукан картера на "Опел Астра", собственост на ОД МВР - Плевен.

Около 8:00 ч. полицаите установяват противозаконно отнетия автомобил, спрял на стълбите под паметника "Майка България" с нанесени по него материални щети. На мястото на водача е 64-годишен от Русе.

По случая е образувано досъдебно производство. За престъпление по чл.346, ал.2, т.1, във връзка с ал.1 е уведомен дежурен прокурор от РП Плевен. Извършителят е задържан със заповед за срок от 24 часа, а в последствие е настанен в психоклиника. По случая продължава работа разследващ полицай, съобщават органите на реда.