11 деца от специализирани институции заживяха в нов дом (Снимки)

Малчуганите прекрачиха днес прага на Центъра за настаняване от семеен тип

11 малчугани на възраст от 4 до 7 години прекрачиха днес прага на Центъра за настаняване от семеен тип за деца, изведени от специализирани институции, на ул. „Бяло море” в Плевен. Те бяха посрещнати по българска традиция с погача и мед, а за „добре дошли” в новия уютен дом със свои изпълнения на акордеон, китара и ударни инструменти ги поздравиха ученици от НУИ „П. Пипков”.

Децата в този център ще бъдат общо 12, за тях ще се грижи 10-членен екип. Три от тях са ученици и ще бъдат транспортирани до училище с автомобил на социалното заведение.

За малките обитатели на центъра ще бъде осигурено със съдействието на Центъра за работа с деца обучение по народни танци, индивидуален преподавател ще подготвя и надарено момче за кандидатстване в Националното училище по изкуствата в Плевен.

Малчуганите бяха поздравени и от заместник-кмета на Община Плевен Дамянка Владимирова, която ги зарадва с лакомства, а за новия си дом получиха от Арт център - Плевен, картини, рисувани от техни връстници.

Община Плевен изгради общо шест центъра за настаняване от семеен тип в рамките на проекта с европейско финансиране „Разширяване на мрежата от резидентни социални услуги в общността за деца в риск /изграждане на 6 центъра за настаняване от семеен тип за 84 деца, изведени от специализирани институции/” на стойност 4 173 703 лв.