„Млади възрожденци“ от СОУ "Иван Вазов" са поканени на национална среща в столицата

Учениците ще се срещнат с вицепрезидента Маргарита Попова и Боижари Димитров

Ученици от клуб „Млади възрожденци“ към СОУ ИВан Вазов бяха поканени да участват в първата национална среща на клубовете от цяла България. Събитието ще се проведе на 21 февруари в столицата и ще е под егидата на вицепрезидента Маргарита Попова.

Ученическият клуб „Млади възрожденци“ в плевенското школо бе учреден още в края на октомври месец миналата година. Сдружението е с историческа насоченост, дейностите му са разнообразни и увлекателни, а участието е по желание. Членовете на клуба всеки месец имат сбирки, които се провеждат на различни места, и дискутират по историята и развитието на държавата. Клубът може да се похвали вече с няколко реализирани занимания, сред които е и създаването на филм, посветен на Априлското въстание.

В София учениците ще се срещнат с Маргарита Попова, Божидар Димитров и други известни личности. Разноските по пътуването се поемат от председателя на Общобългарския комитет ''Васил Левски''- Васил Василев.

Срещата ще се проведе в Националния исторически музей и ще трае 3 часа- от 11 до 14 часа. Организаторите са подготвили изненади и се очаква събитието да е вълнуващо.